Piektdien, 23. septembrī, notika dekāna, Domes priekšsēdētāja vietnieka un studējošo pašpārvaldes valdes tikšanās, kuras laikā tika apspriestas gaidāmās fakultātes un tās studiju programmu ārējās pārbaudes un tuvākie pasākumi.

Dekāns informēja valdi par pašlaik notiekošām un tuvākajā gadā gaidāmajām fakultātes un tās studiju programmu ārējām pārbaudēm: pēc jūnija nogalē sekmīgi panāktās visu mūsu studiju programmu pārakreditācijas uz nākošiem 6 gadiem mēs esam jau iemaksājuši 50% starptautiskas ekspertīzes veikšanai, lai pozitīva vērtējuma gadījumā vieni no pirmajiem iegūtu datorikas programmu Eiropas kvalitātes zīmi Euro-Inf Label (attiecīga dokumentācija būtu jāiesniedz līdz oktobra vidum); ir sācies ESF finansētais visu Latvijas augstākās izglītības studiju programmu salīdzinošas izvērtēšanas projekts, kur informācija jāiesniedz līdz 30.novembrim, bet ārvalstu ekspertu vizīte fakultātē gaidāma nākamgad; vēl neprecizētos datumos 2012.gadā gaidāma zinātniskās pētniecības rezultātu starptautiska izvērtēšana; visbeidzot, nākamgad paredzēta visu augstskolās īstenoto studiju virzienu salīdzinošs izvērtējums (vēl nav zināms, vai tas būs atsevišķs pasākums, vai arī tiks izmantota iepriekšējā izvērtēšanā ESF projekta ietvaros iegūtā informācija. Studiju programmu direktoriem un fakultātes administrācijai tā būs ļoti liela slodze papildus ikdienas darbiem, tāpēc studentu atbalsts ( ja ne citādi – vismaz morāls) ir ļoti nepieciešams.

Atbildot uz dekāna jautājumu, valdes locekļi apliecināja, ka studenti aktīvi piedalīsies „Programmētāju dienas 2011” organizēšanā. Konkrēti organizētāji būšot zināmi līdz septembra beigām un tie darbosies neatkarīgi no studējošo pašpārvaldes vēlēšanu rezultātiem novembrī.

Domes priekšsēdētāja vietnieks prof. Jānis Bičevskis informēja, ka Domes priekšsēdētājs prof. Kārlis Podnieks, būdams ļoti aizņemts maģistra studiju programmas izvērtēšanas gatavošanā, uzticējis viņam Domes operatīvo vadību. Prof. Bičevskis aicināja valdi nekavēties ar Domē izveidojušos studentu vakanču aizpildi, kā arī respektēt fakultātes Domes nolikumā ierakstītos principus.

Sanāksmes dalībnieki nekonstatēja, ka patlaban būtu zināmas kādas studentu problēmas, kas prasītu nekavējošu rīcību.

Nākamā tikšanās paredzēta 28.oktobrī.

Dalīties