Datorikas fakultātē ar divām vieslekcijām uzstāsies doc. Jurģis Šķilters no Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes. Jurģis Šķilters ir viens no spilgtākajiem jaunās paaudzes zinātniekiem, kas Latvijā aizsācis jaunu zinātnes virzienu - kognitīvās zinātnes (starpdisciplināru virzienu, kas vērsts uz domāšanas analīzi un aptver dažādas tēmas no datorzinātnēm līdz filozofijai).  

1. jūnija lekcija (Raiņa bulv. 19, 16. auditorija, 16:30) Kognitīvās zinātnes: rašanās un attiecības ar datorzinātnēm Lekcijā tiks aplūkota kognitīvo zinātņu izveide un to saistība ar mākslīgā intelekta pētījumu programmām. Lekcijas gaitā tiks izklāstīta:
(1) Makkolaka, Pita un Tjūringa paradigma,
(2) klasiskās simboliskās kognitīvo zinātņu paradigmas rašanās un tās transformācija uz
(3) Konekcionistiskajo paradigmu un tās nomaiņa ar
(4) situatīvo un kontekstatkarīgo kognitīvo zinātņu paradigmu.
15. jūnija lekcija (Raiņa 19, 12. auditorija, 16:30) Kognitīvo zinātņu attīstības perspektīvas Situatīvās koncepcijas kognitīvajās zinātnēs. Vides un subjekta mijiedarbība kā kognitīvo procesu veidotāja. Distributed, embodied and extended cognition. Simulācijas teorijas kognitīvajās zinātnēs. Uztveres simbolu teorija. Organizē doktorantūras skola "Datorzinātne un tās starpdisciplinārie lietojumi dabaszinātnēs un sociālajās zinātnēs" un Mākslīgā intelekta fonds.

Dalīties