Pēdējā laikā arvien populārāki kļūst "startup" pasākumi, kas balstīti uz inovatīvu ideju un risinājumi atbalstīšanu jeb vienkāršāk sakot - atrast jaunu Skype vai Nokia. Šādi divi pasākumi notika arī Rīgā un abos laurus plūca LU Datorikas fakultātes studenti.

Pirmais no konkursiem - "Garage48", kura laikā bija jāizstrādā ideja līdz strādājošam demo variantam 48 stundu laikā. Komandas tika veidotas uz vietas no 120 dizaineriem, IT un mārketinga speciālistiem. Datorikas fakultātes studentu komanda "Tank Battle" izpelnījās Samsung grantu 5000 EUR apmērā, kā arī balvu no organizatoriem par jautrāko projektu. Idejas pamatā - reāla laika vairākspēlētāju spēle interneta pārlūkā, kas strādā bez jebkādu spraudņu un trešo pušu programmatūras palīdzības.

 

Turpinot iesākto projektu, komanda piedalījās "Startup Sauna" - ideju konkurss, kur tika vērtēta prezentācija un inovativitāte. Paplašinot projektu uz jaunas spēļu platformas izveidi, tika izcīnīta pirmā vieta un līdz ar to 1000 EUR naudas balva un iespēja dodies uz Aalto Universitāti idejas noslīpēšanai kopā ar vēl 9 Ziemeļeiropas pilsētu labākajām idejām. Labākajiem projektiem būs iespēja doties arī uz Silīcija ieleju ASV.

 

Komandas sastāvā 6 cilvēki, no kuriem 4 ir Datorikas fakultātes studenti un absolventi: Guntis Šmaukstelis, Māris Bunkovskis, Aleksandrs Ščavļevs,  Raivis Dejus.

Dalīties