2011. gada 6.-9. janvārī prof. Andris Ambainis piedalījās konferencē "Innovations in Computer Science" Beidžingā (Pekinā), Ķīnas Tautas Republikā.  

Tā nebija parasta konference. 2011. gadā visslavenākā Ķīnas universitāte  "Tsinghua" atzīmē savu simtgadi. Lai gan Ķīnā ir daudz universitāšu, Tsinghua ir tik slavena, ka pēc pilsoņu kara četrdesmitajos gados, šo nosaukumu "Tsinghua universitāte" lietoja divas universitātes - viena ĶTR galvaspilsētā,  otra - Taivanā. Raksti Vikipedijā dažādās valodās šo universitāti apzīmē par Masačūsetsas Tehnoloģisko institūtu Ķīnā.
 
Lai pievērstu pasaules uzmanību simtgades konferencei "Innovations in Computer Science", organizatori prasīja, lai konferencei nesūta parastus rakstus, bet tikai tādus, kas var pavērt būtiski jaunas datorzinātnes perspektīvas. Autoru ieinteresēšanai kalpoja neparasts paņēmiens: katra pieņemta raksta vienam autoram organizatori apmaksāja  turp-atpakaļ aviabiļeti no jebkura Zemeslodes punkta. Viegli iedomāties, ka konkurss bija milzīgs.

Latvijas Universitāte var lepoties ar to, ka Andra Ambaiņa darbs "The Need for Structure in  Quantum Speedups" (kopīgs ar Skotu Āronsonu no MIT, ASV) tika iekļauts konferences programmā.

Dalīties