Šodien, 27. janvārī, Petrozavodskā, Krievijā sākas divu nedēļu ilga programmēšanas treniņnometne, kurā, gatavojoties starptautisko studentu programmēšanas sacensību (ACM ICPC) finālam, piedalās Latvijas Universitātes (LU) studentu programmēšanas komanda.

Latvijas Universitātes studentu programmēšanas komanda „unusual”, kuras sastāvā ir Eduards Kaļiņičenko, Jevgēnijs Vihrovs un Normunds Vilciņš ir vienīgā Latvijas komanda, kas iekļuvusi starp 100 labākajām pasaules universitāšu komandām un šī gada maijā pārstāvēs Latviju sacensību finālā, kas šogad notiks Varšavā, Polijā. LU komanda ir arī vienīgā Baltijas komanda, kas piedalīsies šajās sacensībās.
Starptautiskajā treniņnometnē pulcēsies gandrīz visas Eiropas komandas, kas piedalīsies pasaules finālsacensībās. Tām piebiedrosies arī citu pasaules reģionu komandas, kā arī starptautisko sacensību OpenCup vadošās komandas. Nometnē piedalīsies vismaz 30 komandas, kas ir pietiekami spēcīgas, lai finālsacensībās ierindoties starp 50 labākajām pasaules komandām.
Nometnes laikā komandas piedalīsies deviņās oficiālās 5 stundu sacensībās, vairākās nelielās sacensībās, klausīsies uzdevumu analīzi un lekcijas, ko lasīs labākie pasaules programmēšanas sacensību treneri.
LU komandai līdzi uz treniņnometni devās LU Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns un doktorants Rihards Opmanis, kas palīdz komandai sagatavoties finālsacensībām.
LU komandas gatavošanos un startu finālsacensībās atbalsta Roberts Blumbergs, Latvijas Goda konsuls Ilinojas štatā, SIA „Datakom” un A/S „Exigen Services Latvia”.
„Par Latvijas programmētāju spējām mēs pārliecināmies ikdienas darbā, jo IT jomā konkurence notiek globālā mērogā, un tagad mūsu valsts potenciālu IT sfērā apliecina arī Latvijas studenti, no vairākiem tūkstošiem komandu pirmo reizi tiekot finālā. Gan mums kā uzņēmumam, gan arī valstij kopumā ir ļoti būtiski atbalstīt studentu panākumus un veicināt jauniešu interesi par strauji augošo IT sektoru, tāpēc atbalsts izglītības projektiem ir viena no mūsu prioritātēm,” uzskata Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.
Savukārt, SIA „Datakom” priekšsēdētājs Uldis Semeiks komandai novēlēja: „Priecājamies, ka mūsu programmētāji pirmo reizi 14 gadu laikā ir iekļuvuši finālā. Ar prieku atbalstām jaunos Latvijas talantus. Turam īkšķus par puišiem, lai viņiem veicas!”
Par A/S „Exigen Services Latvia”
Exigen Services Latvia ir viens no vadošajiem IT programmatūras izstrādes ārpakalpojumu sniedzējiem Baltijā un darbojas IT pakalpojumu tirgū vairāk kā 15 gadus. Uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, Latvijā strādā ar klientiem no valsts sektora, finanšu, telekomunikāciju un citām nozarēm, kā arī līdzdarbojas starptautiskos risinājumu izstrādes projektos ar kolēģiem no Ziemeļeiropas, Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Ķīnas un ASV. Par SIA „Datakom”
Datakom Latvijā aktīvi darbojas jau 17.gadus un ir pilna cikla IT infrastruktūras partneris, nodrošina IS izstrādi, infrastruktūras ieviešanu un 24/7 apkalpošanas palīdzības dienestu.

Dalīties