Paldies Latvijas Universitātes Goda biedram, mecenātam Robertam Blumbergam, kurš dzīvo Čikāgā, Amerikas Savienotajās valstīs, par gardajiem sveicieniem Datorikas fakultātes studentiem un darbiniekiem Latvijas neatkarības atjaunošanas svētkos!

Roberts Blumbergs ir Latvijas Universitātes Goda biedrs, Latvijas Universitātes mecenāts un organizācijas “Friends of the University of Latvia” valdes loceklis, kā arī Latvijas Republikas goda konsuls Ilinoisas štatā.

Jau kopš 2012. gada Roberts Blumbergs atbalsta Datorikas fakultāti – gan studentu dalību pasaules programmēšanas sacensībās (ICPC), gan dažādus starptautiskus kognitīvo zinātņu projektus.

Sadarbībā ar LU DF Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratoriju Roberts Blumbergs ir izveidojis Izcilības lekcijas kognitīvā zinātnē tradīciju, kas ir vienīgā šāda veida lekcija ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Austrumeiropā. Šī tradīcija Latvijā vairākus gadus pulcējusi nozīmīgākos pētniekus no uztveres, psiholoģijas, mūzikas, matemātikas, neirozinātņu un daudzām citām jomām.

R.Blumbergs ir atbalstījis Latvijas universitāti arī dažādās citās jomās. Tostarp ar viņa iniciatīvu tapusi Alfreda Zoltnera stipendiātu programma matemātikā, kas atbalsta jaunus un izcilus matemātikas pētniekus un profesorus Latvijas Universitātē.

Dalīties