No 26. līdz 30. septembrim Erevānā notika konference "Computer Science and Information Technologies 2011" jeb saīsināti CSIT2011, kurā piedalījās Māris Valdats.

It kā notiek veselu nedēļu, bet trešdiena bija brīvdiena un piektdien bija tikai apaļā galda diskusija un noslēgums, tā ka kopumā varētu teikt, ka tā notika tikai 3 dienas. Tā ir plaša profila konference, kur teorija un prakse tika jaukta kopā - lai visi paklausītos visu. Galvenās tēmas, no kurām bija vairāki referāti:

Teorijā - Nereducējumi polinomi Galuā laukos un grafu teorija. Tie gan visi bija studentu referāti ar ļoti līdzīgu ievirzi. Tiem, kas bija tādi nopietnāki, grūti norādīt kopēju tēmu.

Praksē - Grid computing (par to bija arī apaļā galda diskusija un vispār tas tur ir ļoti populāri), vēl "digital watermarking".

 

Līmenis bija līdzīgs, kā mums ir Latvijas universitātes konferencē - bija tādi nopietnāki profesoru referāti un daudzi mazāk nopietni studentu referāti. Bija gan daži pārskata referāti, gan arī jaunrade (pārsvarā).

Dalībnieki lielākoties bija no Armēnijas, bet bija arī brigādes no Krievijas un Francijas un pa kādam vēl no kādām ārvalstīm.

 

Organizēja to visu Zinātņu akadēmija kopā ar vietējo informātikas institūtu. Konference notiek reizi 2 gados, gandrīz visi profesori, ar ko Māris Valdats parunājās, priecājās par viesi no Latvijas, lika sveicināt prof. J Bārzdiņu (kaut kā visi zināja tieši viņu) un aicināja braukt vēl.

 

Vairāk informācijas par konferenci

Dalīties