No 29. janvāra līdz 8. februārim LU studentu programmēšanas komanda, kuras sastāvā bija Datorikas fakultātes students Pēteris Pakalns un Fizikas un matemātikas fakultātes students Pēteris Kārlis Ratnieks piedalījās ACM ICPC sacensību treniņnometnē “Petrozavodsk Winter Programming Camp 2016”. Petrozavodskas treniņnometne ir viena no sarežģītākajām un prestižākajām treniņnometnēm pasaulē, kurā piedalās arī vairākas komandas, kas ir kvalificējušās ACM ICPC pasaules finālam. Treniņnometne norisinājās Petrozavodskas Valsts universitātē, Krievijā.

Treniņnomentē katra diena sastāvēja no 5 stundu programmēšanas sacensībām, uzdevumu analīzes un neatrisināto uzdevumu izpildes.
Nometnes dalībniekiem tika organizētas arī aktivitātes tādas kā boulings, sporta zāles apmeklēšana, tramplīnlekšana, treniņnometnes sponsoru prezentācijas un dabas objektu apmeklēšana, kā Kivach ūdenskritumi.
LU studentu programmēšanas komandas atbalsta A/S „Exigen Services Latvia”, SIA „Datakom”, Latvijas Goda konsuls Ilinoisas štatā Roberts Blumbergs un Latvijas goda konsuls Mičiganā Andris Lācis.

Dalīties