Seminārs notiek katra mēneša (izņemot jūliju un augustu) otrajā un ceturtajā trešdienā 16:30-18:00 Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, 16.auditorijā (pa galvenajām kāpnēm 3.stāvā, pa kreisi no vitrāžas).

Seminārs notiek katra mēneša (izņemot jūliju un augustu) otrajā un ceturtajā trešdienā 16:30-18:00 Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, 16.auditorijā (pa galvenajām kāpnēm 3.stāvā, pa kreisi no vitrāžas). Seminārā prezentācijas sniedz gan datorzinātņu, gan citu zinātnes nozaru doktoranti. Aicināts ikviens interesents, arī maģistranti un bakalauranti. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Semināru vada prof. Juris Borzovs ------------------- Mūsdienu datorzinātne ir kļuvusi par pārdisciplināru zinātnes nozari, kurai ir saiknes ar ļoti daudzām citām zinātnes nozarēm. Doktorantūras skolas ietvaros tiks veicināta starpnozaru sadarbība starp datorzinātni un citām zinātnes nozarēm (ietverot gan eksaktās zinātnes – fiziku, matemātiku un bioloģiju, gan arī sociālās zinātnes – vadībzinātni un ekonomiku, gan arī starpdiscipināru filozofisku pētījumu nozari – kognitīvās zinātnes).

Iespējamie pētījumu virzieni
·         Datorzinātnes saiknes ar matemātiku: datorzinātnes matemātiskie pamati, diskrētā matemātika un loģika, kriptogrāfija un datu drošība, datorzinātņu un matemātikas didaktika. ·         Datorzinātnes saiknes ar fiziku: kvantu skaitļošana un kvantu fizika. ·         Datorzinātnes saiknes ar fiziku: datorinženierija un tehniskā fizika. ·         Datorzinātnes saiknes ar bioloģiju: bioinformātika. ·         Datorzinātnes saiknes ar ekonomiku un vadībzinātni: IT pielietojumi vadībā (elektroniskā pārvalde), vadības jautājumi IT projektos. ·         Datorzinātnes saiknes ar komunikācijas zinātni: multimediālo produktu uztvere, lietojums un novērtēšana. ·         Datorzinātnes saiknes ar kognitīvajām zinātnēm: cilvēka kognitīvo procesu pētīšana, izmantojot skaitļošanas modeļus, mākslīgā intelekta jautājumi. ·         Datorzinātne un valodas: datorlingvistika, mašīntulkošana, semantiskais tīmeklis. ·         Modelēšanas un programmēšanas rīku izveide. ·         Datortīkli un datu apstrāde. ·         Programminženierija un datu kvalitāte, u.c.

Dalīties