No 11. līdz 13. jūnijam mūsu pētnieki piedalās divu ES pētniecības projektu konferencē Spānijā, Kasteldefelsā (Castelldefels, 25km no Barselonas). Konferenci organizēja prof. Andra Ambaiņa vadītais ES 7. ietvara projekts QCS (Quantum Computer Science) un prof. Antonio Acina (ICFO institūts, Castelldefels) vadītais projekts DIQIP (Device Indepedent Quantum Information Processing). Konferencē piedalās ap 65 dalībniekiem un tajā tiek prezentēti un apspriesti abu projektu galvenie pēdējā gada rezultāti

No Latvijas Universitātes konferencē piedalās Andris Ambainis, Artūrs Bačkurs, Aleksandrs Belovs, Aleksandrs Rivošs un Abuzers Yakaryilmazs, kā arī Vaterlo Universitātes (Kanāda) doktorants Ansis Rosmanis, kurš viesojas LU no šī gada maija līdz augustam.

Konferences pirmajā dienā Aleksandrs Belovs nolasīja referātu „Quantum algorithm for k distinctness problem” par saviem jaunākajiem pētījumiem kvantu algoritmu jomā. Jāatzīmē, ka konferencē tika nolasīti vēl 2 referāti, kur pazīstami zinātnieki no ASV un Francijas tālāk attīsta Aleksandra Belova iepriekšējo pētījumu rezultātus.

Konferences otrajā dienā Abuzer Yakaryilmaz nolasīja īso referātu „Turing-equivalent automata using a fixed-size quantum memory”.

Dalīties