Ceturtdien, 2.jūnijā Latvijas Universitātē notiks „Kripto diena 2011”, kuras mērķis ir iepazīstināt studentus ar Latvijā un citur notiekošajiem pētījumiem kriptogrāfijā un datu aizsardzībā. Pasākums notiks Rīgā, Raiņa bulvārī 19, 3. stāvā, 16. auditorijā, plkst. 15.00.

„Kriptogrāfija un datu drošība ir viena no aktuālākajām tēmām datorikā, gan no zinātniskā, gan praktiskā viedokļa. Pētījumus šajā jomā veic arī vairākas Latvijas un Igaunijas organizācijas. LU notiek pētījumi kvantu skaitļošanā un kvantu kriptogrāfijā. SIA „Whitecryption” izstrādā tehnoloģijas skaitļošanai ar šifrētiem datiem. Igaunijā augsta līmeņa pētījumus veic Tartu un Tallinnas universitātes un A/S „Cybernetica”. „Kripto diena 2011” tiek organizēta, lai iepazīstinātu studentus un citus interesentus ar šiem pētījumiem un veicinātu studentu iesaisti kriptogrāfijas pētījumos,” stāsta Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes profesors Andris Ambainis. Programmā:
  • Andris Ambainis, "Introduction to Quantum Cryptography" (Latvijas Universitāte);
  • Dominique Unruh, "Everlasting Security through Quantum Cryptography" (Tartu Universitāte, Igaunija);
  • Steve Mitchel, "Highlights from White-Box Cryptography" (Intertrust, ASV);
  • Wulf Harder and Maris Valdats, "Computing in an Encrypted Domain (SIA “whiteCryption”, Latvija);
  • Manfred Kudlek, "Some Remarks on Multi-prime RSA" (Hamburgas Universitāte, Vācija).
Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar SIA „whiteCryption” un Tartu Universitāti. Pasākumu apmeklēt aicināti visi interesenti!

Dalīties