Šodien, 9. decembrī, Latvijas Universitātē (LU) Latvijas Programmētāju dienas ietvaros tiks pasniegtas lēdijas Adas Lavleisas stipendijas labākajām studentēm un Čarlza Bebidža balva labākajam studentam.

Lēdijas Adas Lavleisas stipendijas šogad saņems divas studentes - LU Datorikas fakultātes datorzinātņu bakalaura programmas 4. kursa studente Anda Beriņa saņems stipendiju par zinātniskiem pētījumiem galīgo automātu teorijā un LU Fizikas un matemātikas fakultātes „Vidusskolas matemātikas skolotāja” programmas 5. kursa studentei Agnesei Šustei stipendija piešķirta par ieguldījumu matemātikas popularizēšanā. Lēdijas Adas Lavleisas stipendijas tiek piešķirtas jau kopš 1986. gada un ir paredzētas, lai studentes aktīvāk iesaistītos zinātniskajā darbā un tā popularizēšanā. Čarlza Bebidža balvu par nozīmīgiem zinātniskiem pētījumiem kvantu skaitļošanā saņems LU Datorikas fakultātes datorzinātņu bakalaura programmas 4. kursa students Artūrs Bačkurs. Čarlza Bebidža balva sadarbībā ar LU aģentūru „Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts” tiek piešķirta kopš 1991. gada, un to piešķir studentiem - vīriešiem par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā. Visi laureāti uzstāsies ar savu darbu izklāstiem Latvijas Programmētāju dienas pasākumā, kas no plkst. 14.30 notiks Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19, 3. stāvā 13. auditorijā. Ar referātiem šogad uzstāsies:
  • LU profesors Andris Ambainis - „Par ko piešķīra 2011.gada Tjūringa prēmiju?”;
  • LU vadošais pētnieks Vjačeslavs Kaščejevs - „Fizikas un kombinatorikas negaidītā tikšanās jeb kas ir kopīgs Fermī un Ramanudžanam”;
  • LU profesori Rūsiņš Mārtiņš Freivalds un Kārlis Podnieks - „Profesoram Eiženam Āriņam – 100”.
Referātu priekšlasījumi un laureātu apbalvošana būs vērojama arī tiešraidē LU portālā – www.lu.lv/tiesraide. Par godu izcilā matemātiķa un Latvijā pirmā Skaitļošanas centra dibinātāja profesora Eižena Āriņa 100 gadu jubilejai, Latvijas Programmētāju dienas ietvaros plkst. 12.30 tiks atklāta izstāde „Par daļēji nepārtrauktām funkcijām: profesoram Eiženam Āriņam – 100”, savukārt plkst. 17.00 notiks sarunas ar laikabiedriem „Profesoru Eiženu Āriņu pieminot”. Izstāde un sarunas notiks LU Daudznozaru bibliotēkā: datorika, juridiskās zinātnes, teoloģija (Raiņa bulvārī 19, 2.stāvā, 203.telpā). Plkst. 19.00 LU Lielajā aulā notiks Latvijas Programmētāju dienas balle, kurā uzstāsies „Kazanovas orķestris”, „Ēnas” un „Jurita & The Band”. Latvijas Programmētāju dienu šogad atbalsta SIA „FMS” un A/S „Rix Technologies”.

Dalīties