Lai ļautu studentiem ieskatīties IT uzņēmumu ikdienā un iepazīties ar nozares pārstāvju darba specifiku, Datorikas fakultātes Studentu pašpārvalde piedāvāja apmeklēt rudens semestra ekskursiju cikla pasākumus. Semestra laikā studenti ciemojās 5 uzņēmumos: “SQUALIO cloud consulting”, “Accenture”, “Scandiweb”, “Exigen Services Latvia” un “TestDevLab”.

"SQUALIO cloud consulting" iepazīstināja mūs ar projektu menedžeru, testētāju, izstrādātāju un datorsistēmu administratoru darba pienākumiem un izstāstīja par īpašībām, kuras darba devējs vēlas redzēt savos darbiniekos.

"Accenture" pārsteidza mūs ar pavisam nesen atklāto “Liquid Studio” un tās iemītnieku – robotiņu, kurš mācās kārtot māju. Aprunājāmies arī ar studentiem interesējošo uzņēmuma nodaļu WEB&MOBILE un SAP speciālistiem.

"Scandiweb" pierādīja mums, ka ir svarīgi mācēt ne tikai strādāt, bet arī izklaidēties. Izpētījām biroja telpas aizraujošā orientēšanās, iepazinām uzņēmuma darbiniekus un pielietojām ekskursijas laikā iegūtās zināšanas par WEB izstrādi un e-komercijas risinājumiem viktorīnā. "Exigen Services Latvia" dalījās ar mums ar zināšanām un pieredzi vairākās jomās: esam ieguvuši priekšstatu par mašīnmācīšanos, DevOps, lietotņu izstrādi .NET, Java un JavaScript nodaļu speciālistu gaitām. Bija interesanti paklausīties arī Datorikas fakultātes studentu pieredzes stāstus.

"TestDevLab" uzzinājām vairāk par testēšanu un izstrādi un lauzām stereotipus par to, ka testētāju darbs nav nopietns un svarīgs, noklausījāmies daudz jautru stāstu no uzņēmuma ikdienas un aprunājāmies ar Datorikas fakultātes studentiem, kuri izvēlējās uzsākt savu karjeru šajā uzņēmumā. Paldies uzņēmumiem par siltu uzņemšanu un jaukiem pasākumiem un studentiem par izrādīto interesi un zinātkāri! Tiekamies nākamajās ekskursijās!

Dalīties