Datorikas fakultāte aicina topošos studentus apmeklēt Atvērto durvju dienu pirmdien, 18. martā, plkst. 13.00, Raiņa bulvārī 19, 3.stāvā, 12. auditorijā.

Viesus uzrunās Datorikas fakultātes dekāns, bakalaura studiju programmas "Datorzinātnes" un pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Programmēšana un datortīklu administrēšana" programmu direktori un LU DF Studentu pašpārvaldes pārstāvji. Būs iespēja uzzināt svarīgāko informāciju par studiju programmām un uzdot jautājumus.

Tāpat pasākuma apmeklētājiem būs iespēja doties uz projektu studiju "DF LAB" - apskatīties, kā top dažādi projekti un paklausīties aizraujošu stāstu, kāpēc studēt datorzinātnes un kā realizēt savas radošās idejas!

Vidusskolas skolēniem 18. martā ir iespēja piedalīties arī programmēšanas darbnīcā, kurā vienas stundas garumā tiks sniegts ieskats JavaScript programmēšanas valodā. Izmantojot vienu no šīs valodas bibliotēkām P5.js, skolēni varēs apgūt, kā veidot interaktīvus vizuālus risinājumus, un iegūs izpratni par radošās programmēšanas konceptu. Nodarbība paredzēta kā iesācējiem, tā jauniešiem, kas jau ir izmēģinājuši roku programmēšanā. Datori un nepieciešamās programmas visiem dalībniekiem tiks nodrošinātas uz vietas. Ir iespējams pieteikties darbnīcai plkst. 11:30 un darbnīcai plkst. 15:00.

Dalīties