Kaspars Čikste

No 1. aprīļa darbu Datorikas fakultātē uzsācis izpilddirektors Kaspars Čikste.

Par sevi Kaspars stāsta: “Ar Latvijas Universitāti (LU) es pirmo reizi satikos 2000. gadā, kad uzsāku studijas Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) bakalaura studiju programmā “Ekonomika” (virziens “Uzņēmējdarbība”). Universitāte bija vienīgā, kurā es iesniedzu dokumentus, lai gan manā TOP3 sarakstā bija vēl divas citas: Ventspils Augstskola un Latvijas Lauksaimniecības universitāte. 2005. gada pavasarī LU EVF izpilddirektors Gundars Bērziņš (šodien – BVEF dekāns, LU Rektora amata kandidāts) meklēja sev palīgu. Pāris dienas vēlāk pēc intervijas es uzsāku darbu LU EVF par Gundara Bērziņa palīgu (nedaudz vēlāk par izpilddirektora vietnieku). 2006. gadā absolvēju LU EVF maģistra studiju programmu “Ekonomika” (virzienu “Uzņēmējdarbība”). 2008. gadā kļuvu par LU EVF izpilddirektoru. Kopā ar Miku Losānu un EVF atbalstu tika izveidots LU EVF biznesa inkubators, šodien mēs to pazīstam, kā “LU studentu biznesa inkubators”.

2016. gadā pieņēmu izaicinājumu piedalīties LU Torņakalna akadēmiskā centra attīstībā. Ar lielu aizrautību un degsmi strādāju pie “Zinātņu mājas” un “Rakstu mājas” attīstības projektiem. Šo pieredzi un dzīves posmu, lai gan tas ilga tikai vienu gadu, ko ieguvu, strādājot šajā unikālajā projektā ar lielisku komandu, uzskatu par vienu no nozīmīgākajiem. LU ir lieliski kolēģi un, manuprāt, liels neizmantots potenciāls. LU SZF izpilddirektores Gitas Blauas un FMF, DF kolēģu Vizvalža Neimaņa un Līgas Užules uzrunāts, esmu atgriezies Universitātē. Gandrīz gadu nostrādāju LU SZF un kopš š.g. 1.aprīļa esmu Datorikas fakultātes saimē. Paldies Gitai, Visvaldim un Līgai!

Protams, mana dzīve un ikdiena nesastāv tikai no darba Latvijas Universitātē, kas ir otrās mājas, bet arī no ģimenes. Esmu precējies un man ir divi lieliski bērni Elza un Matīss. Brīvajā laikā mēģinu maksimāli daudz pavadīt laiku ar ģimeni un piedalos amatiera līmeņa šosejas un kalnu divriteņu velosacensībās Latvijā un arī Baltijas valstīs, pārstāvot mājvietas Dobeles amatieru velokomandu “Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree”. Piedalos Riteņbraukšanas sporta kluba “Tandēms” sporta dzīves organizēšanā.”

Kasparu Čiksti var sastapt 344. telpā.

Dalīties