MFTI prorektors Aleksejs Maļejevs viesojas DF. No kreisās: Kaspars Čikste, Aleksejs Maļejevs, Guntis Arnicāns.

9. un 10. jūnijā Latvijas Universitātē viesojās Maskavas Fizikas un tehnoloģiju institūta (MFTI) starptautisko programmu un digitālo inovāciju prorektors Aleksejs Maļejevs (Alexey Maleev), lai tiktos gan ar rektoru prof. Indriķi Muižnieku un pārrunātu iespējamo sadarbību, gan ar DF dekānu prof. Gunti Arnicānu un izpilddirektoru Kasparu Čiksti, lai runātu par starptautiskās programmēšanas treniņnometnes organizēšanu Rīgā šī gada septembra beigās.

Maskavas Fizikas un tehnoloģiju institūts ir viena no vadošajām Krievijas universitātēm, kas ir augstu novērtēta arī starptautiskajos reitingos – “QS” reitingā 302. vietā, bet “THE” reitingā 250-301. vieta. Universitātes absolventu vidū ir gan Nobela prēmijas laureāti, gan pasaulē zināmi zinātnieki un starptautisko kompāniju vadītāji.

Maskavas Fizikas un tehnoloģiju institūta vārds ir plaši pazīstams Pasaules programmēšanas sacensību (ACM ICPC) kontekstā – kopš 2000. gada MFTI komandas 3 reizes ieguvušas zelta medaļas, 1 reizi sudraba medaļas, bet 2 reizes bronzas medaļas. Kopš 2012. gada MFTI organizē arī vienu no prestižākajām un sarežģītākajām pasaules programmēšanas sacensību treniņnometnēm – “Moscow Workshops ICPC”.

Treniņnometnē ik gadu piedalās ap 70 komandas no aptuveni 15 valstīm, savukārt statistika liecina, ka 2017. gadā 8 no 12 medaļām ieguva treniņnometnes dalībnieki, 2018. gadā 10 no 13, bet 2019. gadā 11 no 12 medaļām izcīnīja komandas, kas piedalījās arī treniņnometnē. Uz treniņnometni regulāri dodas arī Latvijas Universitātes studenti.

MFTI rīko Maskavas treniņnometni arī sadarbībā ar citām valstīm un pilsētām, tā, piemēram, iepriekšējos gados treniņnometne norisinājusies arī Barselonā (Spānija), Grodno (Baltkrievija), Kolamā (Indijā), Vladivostokā (Krievija), bet šogad arī Pekinā (Ķīna), Muskatā (Omāna), Singapūrā un septembrī notiks arī Rīgā.

Plašāka informācija par treniņnometni Rīgā sekos drīzumā.

Dalīties