Ar mecenātu "Mikrotīkls" un Filipa Kļaviņa gādību 2019. gadā pirmoreiz LU fonds piešķirs stipendiju topošajiem bioinformātikas speciālistiem – bioloģijas un datorikas maģistrantūras studentiem, kas specializējas bioinformātikas un molekulārās bioloģijas virzienā. Bioinformātika ir starpdisciplināra zinātnes nozare, kas nodarbojas ar noteiktu bioloģisko datu analīzi, kā arī ar algoritmu, programmu un datubāzu izstrādi šo datu iegūšanai, uzkrāšanai un analīzei.  

Stipendijas paredzētas: LU Bioloģijas fakultātes un LU Datorikas fakultātes kopīgi realizētās maģistrantūras studiju apakšprogrammas "Bioinformātika" 1. kursa studentiem.

Stipendiju skaits: vismaz 2.

Stipendijas apmērs: 6 000 EUR/akad. gadā. Izpildot visus nosacījumus, students stipendiju saņems arī 2020./21. akad. gadā.

Stipendijas komisija: Mecenāta pārstāvis Džons M. Tallijs (John Martin Tully), Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra direktors asoc. prof. Jānis Kloviņš, LU Bioloģijas fakultātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas katedras asoc. prof. Nils Rostoks, LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa.


Vienlaicīgi vienā akadēmiskajā gadā pretendents drīkst saņemt vienu LU fonda mecenātu finansētu stipendiju. Students nedrīkst pretendēt uz stipendiju, ja ir darba attiecībās ar LU.


Pieteikšanās 2019./2020. akad. gadā norisinās līdz 30. septembrim.

Pieteikties stipendijai

 

Dalīties