Līdz 6. oktobrim Latvijas Universitātes (LU) pirmā studiju gada doktorantiem eksakto, dabaszinātņu, medicīnas un dzīvības zinātņu jomā ir iespēja iegūt motivējošo stipendiju triju gadu garumā. Pieci jaunie pētnieki, uzsākot doktorantūras studijas 2019./2020. akad. gadā, gūs spēcīgu atspēriena punktu savu zinātnisko mērķu sasniegšanai ilgtermiņā.

LU talantīgākie doktorantanti un perspektīvākie jaunie pētnieki jau šobrīd sekmē un turpinās vairot LU zinātnes kvalitāti kā vietējā, tā starptautiskā mērogā. 2019./2020. akadēmiskajā gadā tiks piešķirtas 5 stipendijas. Ar Latvijas Universitātes fonda un mecenātu gādību atbalstu doktorantūras studijām jau ir ieguvuši vai turpina saņemt 15 jaudīgi, perspektīvi pētnieki eksakto, dabaszinātņu, medicīnas un dzīvības zinātņu jomā,

Šai stipendijai var pieteikties pirmā studiju gada doktoranti no LU Bioloģijas (BF), Datorikas (DF), Fizikas, matemātikas un optometrijas (FMOF), Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu (ĢZZF), Ķīmijas (ĶF) un Medicīnas fakultātes (MF), kuriem nav līguma saistību Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektos, ko īsteno LU.

Vienas stipendijas apmērs ir 1 000 EUR mēnesī, tā tiks izmaksāta vienu kalendāro gadu. Atbalsta saņēmējiem būs iespēja iegūt stipendijas pagarinājumu uz visu doktorantūras studiju laiku, ja tiks sekmīgi īstenota pētniecības un zinātnes popularizācija.

Dalīties