18.–19. oktobrī Valmierā norisinājās Pašvaldību atvērto datu hakatons, kura mērķis bija radīt pašvaldībām, to iedzīvotājiem, uzņēmējiem vai tūristiem noderīgus produktus un pakalpojumus, izmantojot Latvijas atvērto datu kopas. Hakatonā piedalījās arī uzņēmuma komanda, kurā bija apvienojušies uzņēmumā "ZZ Dats" strādājošie DF studenti Ilmārs Vindačs, Inga Kauliņa, Amanda Ķude un RTU DITF studenti Marina Pinčuka un Juris Kašs.

Kopumā līdz finālam nonāca 14 komandas, kas, izmantojot pieejamos atvērtos datus, 30 stundu laikā izstrādāja inovatīvu mobilo lietotni vai tīmekļa vietni, kas spēj risināt pašvaldības izvirzītu problēmu, piedāvājot astoņus tematiskus virzienus – vide, transports, izglītība, iedzīvotāji, drošības veselība, attīstība vai kultūra, taču dalībnieki drīkstēja darboties arī plašāk, kā arī risinājums nebija jāierobežo tikai vienā virzienā.  

Hakatonā pirmo vietu ieguva komanda "EduFuture", kas radīja digitālu risinājumu, kas ļauj noteikt izglītības iestāžu pastāvēšanas iespējamību nākotnē. Otrā vietā ir komanda "Spriditis.club", kas izveidoja vietni, kurā, izvēloties noteiktus kritērijus, iespējams atrast sev piemērotāko dzīvesvietu Latvijā. Trešajā vietā ierindojās komanda "Find Your Doctor", kas izveidoja detalizētu meklētāju, kurā veiksmīgi atrast kontaktinformāciju par pieejamiem ārstiem reto slimību slimniekiem.

LU DF un RTU DITF studenti izstrādāja prototipu automātiskai rindu aprēķināšanai Nacionālajam veselības dienestam. Šobrīd katra slimnīca sūta reģionam manuāli aprēķinātu rindu garumu, bet vienota aprēķina rindu garumam nav, tāpēc katrā slimnīcā šis aprēķins ir atšķirīgs. Tādēļ komanda nolēma veikt dotā manuālā procesa automatizāciju, nodrošinot, ka šīs rindas tiek aprēķinātas vienotājā veidā. Tādejādi, jebkuram lietotājam nepieciešamības gadījumā būtu iespējams noteikt viņam tuvāko iestādi ar īsākām rindām, t.i. saprast, kurā iestāde ir izdevīgāk vērsties pēc palīdzības.

Hakatonā komanda ieguva RTU simpātiju balvu un Vidzemes Augstskolas simpātiju balvu.

Dalīties