Datorikas fakultātes klarnešu koris "Melnie koki" ielūdz uz Ziemassvētku koncertu piektdien, 20. decembrī, plkst. 15.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā. Koncerta programmā Ziemassvētku gaidīšanas koncertstāsts "Rūķīši un mežavecis” un citas Ziemassvētku kompozīcijas. Ieeja pasākumā bez maksas.

Klarnešu koris kā mūziķu sastāva formāts Ziemeļeiropā ir salīdzinoši rets veidojums un koru darbība nav aktīvs šī reģiona fenomens. Klarnešu kora darbībai nepieciešams paplašināts instrumentu sastāvs (piccolo klarnete, alta klarnete, basa klarnete, kontrabasa klarnete), kas pieļauj instrumentālā skanējuma daudzveidību un dod iespēju atskaņot orķestrāli skanīgu repertuāru.

Klarnešu kora “Melnie koki” diriģente un mākslinieciskā vadītāja Māra Lemkena ieguvusi profesionālo maģistra grādu mūzikā, specialitātē - pūtēju orķestra diriģēšana Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Jaunā diriģente šobrīd vada vairākus pūtēju orķestrus Latvijā, izglīto topošos pūtēju orķestru diriģentus un aktīvi piedalās starptautiskos projektos un konferencēs.

“Melno koku” repertuārā ir gan klasiskas kompozīcijas, gan populāras mūzikas kaverversijas. Koris aktīvi koncertē un piedalās dažādos starptautiskos konkursos.

Dalīties