Pirmdien, 28. septembrī, LU Senāta svinīgajā sēdē par godu Latvijas Universitātes 101. jubilejai norisinājās Doktoru promocijas ceremonija, kurā tika sveikti jaunie doktori, tostarp arī trīs Datorikas fakultātes doktori - Anastasija Nikiforova, Juris Siņica-Siņavskis un Jevgēnijs Vihrovs.

Javgēnijs Vihrovs promocijas darbu "Kvantu klejošanas un varbūtisko algoritmu ierobežojumi" aizstāvēja 2019. gada 6. septembrī, Juris Siņica-Siņavskis promocijas darbu "Multidimensionālu attēlu spektrālo joslu ekvivalentas redukcijas pieejas objektu klasifikācijai" aizstāvēja 2019. gada 18. oktobrī, bet Anastasija Ņikiforova promocijas darbu "Datu kvalitātes definēšana un novērtēšana" aizstāvēja 2020. gada 15. maijā.

Svinīgi godināt jaunos doktorus ir pasaules universitāšu prakse, kas Latvijas Universitātē norisinājās jau divpadsmito reizi. Doktoru promocijas ceremonija ir kļuvusi par tradīciju apliecināt cieņu jaunajiem doktoriem un viņu zinātniskajiem vadītājiem, kas devuši ieguldījumu Latvijas zinātnes attīstībā un LU akadēmisko tradīciju stiprināšanā.

Dalīties