Lelde Timma. Foto no personīgā arhīva.

LU Datorikas fakultātes pētniece un Eiropas Komisijas eksperte Lelde Timma ir uzaicināta piedalīties Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma diskusijā par mērķtiecīgu virzību uz “zaļo” enerģētiku, kas notiks šī gada 19. novembrī.

Lelde šobrīd ir pētniece Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorijā profesora Jurģa Šķiltera vadībā un darbojas arī kā neatkarīgā eksperte Eiropas Komisijā. Viņas aizraušanās ir enerģētikas un vides jautājumos apvienot inženierzinātnes un sociālās zinātnes nozares.

Leldei ir doktora grāds vides inženierzinātnē, un viņa ir strādājusi un studējusi sešās dažādās valstīs. Leldes iepriekšējā darba rezultātā publicēti vairāk nekā 50 zinātniski raksti, kas prezentēti vairāk nekā 15 valstīs, un tādējādi zinātnei piesaistīti aptuveni 4,5 miljonus eiro.  Viņa ir viena no pieciem pētniekiem Latvijā, kas ir ieguvusi finansējumu savam izpētes projektam prestižās Marijas Sklodovskas-Kirī vārdā nosauktās grantu programmas ietvaros.

Pašlaik Lelde turpina izglītību Rīgas Stradiņa universitātē, kā Vadības komitejas locekle pārstāv Latvijas Republiku Eiropas COST (Cooperation Europeenne dans le Domaine de la Recherche Scientifique et Technique) programmas ietvaros. Nesen viņa kļuva par Latvijas Zinātnes padomes eksperti un tika uzaicināta kļūt par starptautiskā zinātniskā žurnāla “Sustainability”  redkolēģijas biedru.

Latvijas Universitātē Lelde šobrīd īsteno Eiropas Reģionālās attīstības fonda pēcdoktorantūras pētniecības projektu “Holistiska skaitļošana sociotehniskās sistēmās energoefektivitātes politikas rīka izstrādei (HOTSPOT)” (Nr.: 1.1.1.2/VIAA/3/19/520). Šis projekts sniegs ieguldījumu Viedās specializācijas stratēģijas mērķu sasniegšanā viedās enerģētikas un informācijas komunikāciju tehnoloģiju jomā. Plašāk par projektu

Dalīties