Ceturtdien, 10. decembrī, lēdijas Adas Lavleisas dzimšanas dienā, notiks šī gada Lēdijas Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvu laureātu paziņošana. Laureātu paziņošana notiks, izmantojot Zoom platformu, plkst. 14:00.

Pasākumā būs iespējams dzirdēt nelielu stāstījumu par Lēdiju Adu Lavleisu un Čārlzu Bebidžu un balvu laureātu prezentācijas.

Saite, lai pieslēgtos Zoom pasākumam. Pasākuma tiešraide būs skatāma arī Datorikas fakultātes Facebook lapā un Youtube kanālā.

Pasaulē pirmās programmētājas un angļu matemātiķes lēdijas Adas Lavleisas vārdā nosaukto balvu ik gadu piešķir jau kopš 1986. gada. Balvai pieteikties bija aicinātas Latvijas augstskolas pamatstudiju vai maģistra programmu studentes (sievietes), kas veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā.

Savukārt pasaulē pirmās programmējamās rēķinmašīnas konstruktora Čārlza Bebidža vārdā nosaukto balvu LU Matemātikas un informātikas institūts piešķir jau kopš 1991. gada. Pieteikties balvai bija aicināi Latvijas augstskolu pamatstudiju vai maģistra programmu studenti (vīrieši), kuri veic aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā.

Dalīties