Komanda "Latvia U 1".

Svētdien, 13. decembrī, tiešsaistē norisinājās Pasaules studentu komandu programmēšanas sacensību (ICPC) Ziemeļeirāzijas reģiona Rietumu apakšreģiona pusfināla pirmā kārta, kurā par ceļazīmēm uz finālu sacentās 324 komandas. Sacensībās piedalījās arī divas Latvijas Universitātes (LU) komandas un labākā LU komanda ieguva tiesības piedalīties nākamajā sacensību posmā – pusfināla otrajā kārtā, kuru organizatori plāno rīkot klātienē, kad tas būs iespējams.

Latvijas Universitāti pusfināla pirmajā kārtā pārstāvēja divas komandas - "Latvia U 1" (Ingus Jānis Pretkalniņš, Roberts Leonārs Svarinskis un Aleksejs Naumovs) un "Latvia U 7" (Vladimirs Ščigoļevs, Aleksejs Jeļisejevs un Aleksandrs Zajakins). Lai iekļūtu nākamajā sacensību kārtā, bija nepieciešams būt starp 35 labākajām universitātēm. Vienas LU komandas iekļūšana nākamajā sacensību posmā bija minimālais uzdevums.

Iepriekšējā sacensību posmā labākus rezultātus bija uzrādījusi komanda "Latvia U 7" (Vladimirs Ščigoļevs, Aleksejs Jeļisejevs un Aleksandrs Zajakins). Arī pusfinālā šī komanda sacensības sāka ļoti veiksmīgi. Pirmās stundas beigu daļā tā ar četriem atrisinātiem uzdevumiem atradās starp spēcīgākajām 20 komandām. Taču tālāk vairs tik labi neveicās un komanda nespēja iekļūt nākamajā sacensību posmā. Jāatzīmē, ka šī komanda ir ļoti jauna un kopā tā bija startējusi vien dažas reizes.

Komanda "Latvia U 1" sāka lēnām un sākotnēji uz iekļūšanu nākošajā sacensību kārtā nepretendēja. Šī komanda sacensībās piedalās jau vairākus gadus un ir piedalījusies arī daudzās sacensībās un treniņnometnēs. Pieredze deva pārliecību, ka mērķi tomēr var sasniegt. Pēdējās stundas laikā "Latvia U 1" atrisināja sesto uzdevumu un nodrošināja iekļūšanu nākamajā sacensību kārtā. Jāatzīmē komandas "Latvia U 1" progress, salīdzinājumā ar pagājušā gada pusfināla sasniegumu, kad komanda ieguva 107. vietu (šogad 54. vieta starp 324 komandām).

Pusfināla pirmās kārtas rezultātu tabula

Tagad komandai "Latvia U 1" priekšā ir dalība pusfināla otrajā kārtā, kas norisināsies klātienē nākošajā gadā laika posmā no aprīļa līdz augustam. Epidemioloģiskā situācija pasaulē pašlaik neļauj precīzi plānot klātienes pasākumus.

LU studentu komandu dalību sacensībās atbalsta: AS "Emergn", SIA "eazyBI", SIA "Datakom", AS "RIX Technologies", SIA "TestDevLab", SIA "ZZ Dats, SIA "whiteCryption", Amerikas latvieši, kuri pārstāv “Friends of the University of Latvia” (501(c)(3) charity) - Roberts Blumbergs, Latvijas goda konsuls Mičiganā Andris Lācis un Galenieku ģimene. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds un RTU Attīstības fonds.

Pasaules studentu programmēšanas sacensības (ICPC) ir senākās un prestižākās akadēmiskās programmēšanas sacensības pasaulē, kurās piedalās studenti. Iepriekšējā akadēmiskajā gadā sacensībās piedalījās 58 963 dalībnieki, kas pārstāvēja 3 406 universitātes no 104 valstīm. Sacensību ceturtdaļfināli un pusfināli norisinās reģionos visos apdzīvotajos kontinentos, savukārt uz fināla sacensībām dodas ap 100 pasaules spēcīgākās komandas. Latvijas Universitāte pasaules programmēšanas sacensību finālā līdz šim ir iekļuvusi sešas reizes.

Dalīties

Saistītais saturs

Divas LU studentu komandas piedalīsies nākamajā ICPC posmā
17.11.2020.

Divas LU studentu komandas piedalīsies nākamajā ICPC posmā

Atlases sacensībās noskaidrotas stiprākās LU studentu programmēšanas komandas
03.11.2020.

Atlases sacensībās noskaidrotas stiprākās LU studentu programmēšanas komandas