4. februārī aizvadīta ikgadējā Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) konference "Kā palikt atvērtiem jaunajā laikmetā" par atvērtības principu ievērošanu pandēmijas laikā valsts pārvaldē, privātajā sektorā un sabiedrībā kopumā. Konferences laikā pasniegtas LATA gada balvas par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Datorikas fakultātes docente un pētniece Anastasija Ņikiforova saņēmusi LATA gada balvu nominācijā "Personība, kas veicinājusi atvērtību".

Kategorijā "Atvērtākais risinājums" balvu saņēmusi SIA "Zabbix" par atvērtā pirmkoda IKT infrastruktūras uzraudzības risinājuma izstrādi, kas plaši tiek lietots pasaulē, un par sabiedrības izglītošanu par atvērtā pirmkoda programmatūru.

Kategorijā "Personība, kas veicinājusi atvērtību" apbalvota Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes pētniece un docente Anastasija Ņikiforova par aktīvu atvērto datu popularizēšanu, sabiedrības izglītošanu un zinātnisko darbību atvērto datu tematikā.

Konferences "Kā palikt atvērtiem jaunajā laikmetā" lektoru vidū bija vairāk nekā desmit pašmāju un ārvalstu eksperti, kuri dienas gaitā iepazīstināja ar tādām tēmām kā digitālā identitāte un tās lietošanas iespējas mūsdienās, ģeotelpisko datu atvēršana Latvijā, interneta vēlēšanas, atvērtības principu ieviešanas pieredze valsts pārvaldē, uzņēmuma tēla veidošanā un citās jomās.

 

 

Dalīties