![](/fileadmin/_processed_/f/c/csm_CHI2021_MK_cd2cb73307.jpg)
Maija Kāle prezentēja kopā ar Matīsu Rikteru (Matīss 2019. gadā Latvijas Universitātē ieguva datorzinātņu doktora grādu un šobrīd strādā Tokijas Universitātē Japānā) izstrādātos pētījumus pārtikas datorikas jomā, piedaloties divās darbnīcās: Smell, Taste and Temperature Interfaces un The Future of Human-Food Interaction. Abas darbnīcas bija vērstas uz izpratni par to, kā tehnoloģijas ietekmēs un mainīs cilvēka ēšanas paradumus, ēdiena izvēli un iespējas piedzīvot multisensoras pieredzes tehnoloģiju radītajā vidē - sākot no dažādu prototipu (smaržas, levitējošas pārtikas) izstrādi un beidzot ar nepieciešamību jaunu ētikas standartu izstrādē, lai veiktu eksperimentus. Maijas un Matīsa darbu pamattēma bija pārtikai veltīta sentimenta analīze sociālajos tīklos (Twitter), tā dodot savu ieguldījumu izpratnē par to, kā veidojas un kā mūs ietekmē tas, kā mēs runājam par pārtiku. Šeit var iepazīties sīkāk ar pētījumu.
Bija paredzēts, ka šī gada konference CHI2021 notiktu Jokohamā, Japānā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ, konference norisinājās tiešsaistē. Konferenci sponsorēja Google, Microsoft, Bloomberg, Facebook un citi industrijas spēlētāji. Maijas Kāles dalību konferencē sedza LU DF no doktorantūras projekta līdzekļiem.