No 5. jūlija līdz 15. jūlijam (iesniedzot pieteikumu elektroniski) un 16. jūlijam (iesniedzot pieteikumu klātienē) norisinās uzņemšana maģistra studiju programmā “Datorzinātnes”. Ārpuskonkursa reģistrācija notiek no 5. līdz 9. jūlijam.

Maģistra studiju programmas “Datorzinātnes” mērķis ir sagatavot gan augsti kvalificētus "eksportējamus" speciālistus privātajiem uzņēmumiem un valsts iestādēm, kuri būtu spējīgi ne tikai projektēt un realizēt sarežģītas informācijas sistēmas, bet arī vadīt projektus un patstāvīgi apgūt jaunas tehnoloģijas ātri augošajā IT nozarē, gan sagatavot akadēmiski izglītotus speciālistus, kas ir gatavi veikt pētniecisko darbu IT nozarē, kā arī veikt jaunu tehnoloģiju un sistēmu ekspertīzi un strādāt par augstskolu pasniedzējiem.

Studiju programma ir ieguvusi Eiropas ekspertu atzinību - Eiropas Informātikas programmu kvalitātes zīmi „Euro-Inf Quality Label”.

LU absolventi, sākot no 2003. gada pieteikties studijām maģistrantūrā var elektroniski, caur LUIS, savukārt citu augstskolu absolventi un LU absolventi līdz 2003. gadam, var pieteikties, aizpildot elektronisko veidlapu LU tīmekļa vietnē. Studijām iespējams pieteikties arī klātienē.

 

Pieteikšanās LU absolventiem, sākot no 2003. gada, elektroniski LUIS

Ja esi Latvijas Universitātes (LU) absolvents sākot no 2003. gada un, ja tev ir iespēja samaksāt reģistrācijas maksu Citadele bankasSwedbank vai SEB bankas internetbankā, tad vari pieteikties augstākā līmeņa studijām elektroniski. Lai pieteiktos elektroniski, jābūt LU absolventam studiju programmā, kas ir atbilstoša iepriekšējās izglītības nosacījumiem studiju programmā, kurā piesakies.

Elektroniskā pieteikšanās maģistra līmeņa studiju programmām norisināsies no 5. jūlija līdz 15. jūlijam. Ja, saskaņā ar uzņemšanas nosacījumiem studiju programmās, esi ieguvis tiesības pretendēt uz ārpuskonkursa reģistrāciju, tad šim konkursam būs iespējams pieteikties no 5. jūlija līdz 8. jūlijam. Gadījumā, ja konkursa rezultātā neiegūsi tiesības reģistrēties ārpuskonkursa kārtībā, tavu pieteikumu ņems vērā vispārējā konkursā.

Elektroniskā pieteikšanās notiek LU Informatīvajā sistēmā. Pieejai jāizmanto studenta LUIS lietotājvārds (login) un parole.

Piesakoties elektroniski, vari izvēlēties vienu vai vairākas augstākā līmeņa studiju programmas. Reģistrācijas maksa – EUR 25 ir noteikta par katru pieteikumu (maksājuma veikšanai iespējams izvēlēties kādu no iepriekš minēto banku internetbankām. Maksājums jāveic no elektroniskā pieteikuma LUIS ar saiti).

Ja esi atbrīvots no reģistrācijas maksas (atbrīvoti ir bāreņi un 1. grupas invalīdi), piesakies studijām LU personiski, ierodoties fakultātē vai filiālē norādītajos laikos.

Ja studiju programmā, kurā piesakies ir paredzēts iestājpārbaudījums, tad elektroniskajā pieteikumā tiks norādīts iestājpārbaudījuma laiks un vieta. Ja piedalies konkursā uz studiju vietām ar vērtējumiem iepriekšējās izglītības diplomā (saskaņā ar uzņemšanas nosacījumiem studiju programmās) – norādi to, veicot elektronisko pieteikšanos.

Rezultātus uzzini LUIS vai attiecīgajā fakultātē, vai filiālē. Reģistrēties studijām ir jāierodas personiski fakultātē vai filiālē.

 

Pieteikšanās citu augstskolu absolventiem, aizpildot elektronisko veidlapu

Pieteikumu iesniegšana citu augstskolu absolventiem un LU absolventiem pirms 2003. gada notiks no 5. jūlija līdz 16. jūlijam plkst. 12.00, aizpildot elektronisko veidlapu un augšupielādējot norādītos dokumentus.

UZMANĪBU! Lūgums dokumentus ielādēt PDF formātā, visu vienu dokumentu vienā failā. Lielapjoma failus vai daudzus atsevišķus failus pirms pievienošanas formā saglabāt ZIP arhīvā.

Pieteikuma veidlapa maģistra studijām Datorikas fakultātē

 

Pieteikšanās klātienē fakultātē

Pieteikumu iesniegšana notiks no 5. jūlija līdz 16. jūlijam fakultātēs vai filiālēs to norādītajā laikā un vietā. Ja, saskaņā ar uzņemšanas nosacījumiem studiju programmās, esi ieguvis tiesības pretendēt uz ārpuskonkursa reģistrāciju, tad piesakies šim konkursam no 5. jūlija līdz 9. jūlijam.

Pieteikšanās klātienē Datorikas fakultātē notiek Raiņa bulvārī 29, 411. telpā:

  • Pirmdienās, trešdienās, piektdienās plkst. 9.00 – 12.00
  • Otrdienās un ceturtdienās plkst. 13.00 – 16.30

Līdzi jāņem šādu dokumentu oriģināli un kopijas:

  • personu apliecinošs dokuments;
  • iepriekšējo izglītību apliecinošs dokuments un tā pielikums. LU absolventiem nav jāiesniedz diploma un tā pielikuma kopija;
  • oficiāli apstiprināts izglītību apliecinoša dokumenta un tā pielikuma tulkojums latviešu vai angļu valodā, ja dokumenti nav izdoti iepriekš minētajās valodās;
  • Akadēmiskās informācijas centra izziņa par izglītības dokumenta akadēmisko atzīšanu Latvijā, ja iepriekšējā izglītība iegūta ārvalstīs;
  • citi dokumenti, ja tādi nepieciešami saskaņā ar Uzņemšanas prasībām un kritērijiem augstākā līmeņa studiju programmās 2021./2022. akadēmiskajā gadā (CV, darba pieredzes apliecinājums, svešvalodas prasmes apliecinājums, eseja iestājpārbaudījumam u.c.).

Ja kādos no uzņemšanā iesniegtajiem dokumentiem ir cits personas uzvārds (vārds) nekā personas pasē, tad jāuzrāda arī dokuments, kas apliecina uzvārda (vārda) maiņu, piemēram, laulības apliecība.

Piesakoties studijām, jāiesniedz pieteikums studijām uz noteikta parauga veidlapas.

 

Reģistrācijas maksa

Ja piesakies studijām elektroniski LUIS, tad reģistrācijas maksa jāsamaksā, izmantojot BankLink savā elektroniskajā pieteikumā. Šādā gadījumā reģistrācijas maksa ir 25 EUR.

Ja piesakies studijām, aizpildot elektronisko veidlapu mājas lapā, tad reģistrācijas maksu (30 EUR) ir jāsamaksā iepriekš ar bankas pārskaitījumu un apmaksas apliecinājumu (maksājuma uzdevumu) būs nepieciešams augšupielādēt.

Ja piesakies studijām fakultātē vai filiālē, tad reģistrācijas maksu (30 EUR) varēs samaksāt kasē Raiņa bulvārī 19, Info centrā. Reģistrācijas maksu iespējams samaksāt arī jau iepriekš ar bankas pārskaitījumu un uzrādīt reģistratoram apmaksas apliecinājumu (maksājuma uzdevumu).

Reģistrācijas maksa tiek izmantota uzņemšanas procesa nodrošināšanai. Reģistrācijas maksa netiek atmaksāta.

LU rekvizīti reģistrācijas maksas pārskaitīšanai:

Saņēmējs: Latvijas Universitāte
Reģ. Nr.: 90000076669
Bankas nosaukums: Luminor Bank AS Latvijas filiāle
Kods: RIKOLV2X
Konta numurs: LV10RIKO0000082414423
Maksājuma mērķis: reģistrācijas maksa studijām, vārds, uzvārds, personas kods, studiju programmas nosaukums

 

Reģistrēšanās studijām

Reģistrācija notiek no 19. jūlija līdz 23. jūlijam fakultātēs vai filiālēs pēc uzņemšanas konkursa rezultātu paziņošanas.

Ja esi uzņemts LU, tev jāreģistrējas studijām un jānoslēdz studiju līgums fakultātēs vai filiālēs. Reģistrēties var, ierodoties personīgi vai pilnvarojot citu personu, kura uzrāda notariāli apstiprinātu pilnvaru.

Reģistrējoties ir jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Ja esi LU absolvents un pieteicies elektroniski LUIS – jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz tā kopija.

Ja tev ir drošs elektroniskais paraksts, tad varēsi reģistrēties un studiju līgumu parakstīt elektroniski.

 

Plašāka informācija par uzņamšanu maģistra līmeņa studijās

Dalīties