Jau piekto gadu žurnāls “Pastaiga” publicē Latvijas ietekmīgāko, radošāko un izcilāko sieviešu topu, uzverot, ka Latvijas bagātība ir izglītotas, uzņēmīgas, izcilas, mērķtiecīgas un talantīgas sievietes. Šo sieviešu vidū ir arī Datorikas fakultātes dekāne, asociētā profesore Zane Bičevska.

Asoc. prof. Zane Bičevska ir ieguvusi doktora zinātnisko grādu datorzinātnēs Latvijas Universitātē un maģistra diplomu uzņēmējdarbībā un ekonomikā J.V.Gētes Universitātē Frankfurtē, Vācijā. 2019. gadā papildinājusi savas zināšanas mācībspēku apmaiņas studijās Bufalo Universitātē ASV.

Zane Bičevska jau 20 gadus veiksmīgi darbojas informācijas tehnoloģiju nozarē, šobrīd ir SIA “DIVI grupa” biznesa attīstības vadītāja. Zanei ir arī starptautiska darba pieredze - piecus gadus viņa strādāja par mārketinga un pārdošanas vadītāju Latvijas IT uzņēmuma “DATI” meitasuzņēmumā Vācijā, kur bija atbildīga par jaunu biznesa jomu un IT produktu attīstību vāciski runājošajam tirgum.

Latvijas Universitātē Zane Bičevska darbojusies jau kopš 1990. gada, kad vēl studiju gados uzsāka darba gaitas Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Diskrētās matemātikas katedrā, vēlāk bija FMF pasniedzēja un lektore. Kopš datorzinātņu doktora grāda iegūšanas 2010. gadā Zane Bičevska Datorikas fakultātē pasniedz IT projektu pārvaldības kursu. 2011. gadā ievēlēta par docenti, kopš 2017. gada - asociētā profesore.

Zane Bičevska aktīvi darbojas pētniecībā – viņa ir vairāk nekā 35 zinātnisko rakstu autore vai līdzautore, darbojas lietišķos pētījumos kā vadošā pētniece. Viņas zinātnisko interešu tēmas ir datu kvalitāte, biznesa procesu modelēšana, testēšana un viedās tehnoloģijas.

Zane Bičevska ir Latvijas Zinātnes padomes eksperte datorzinātnēs un informātikā, DF maģistra un bakalaura programmu eksaminācijas komisijas locekle, LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes profesionālā datorzinātņu bakalaura eksaminācijas komisijas locekle, daudzus gadus bijusi arī LU Promocijas padomes locekle.

Žurnāla "Pastaiga" topa izveidē piedalījušies 18 eksperti, kas ir Latvijā pazīstami un cienīti cilvēki - gan sievietes, gan vīrieši -, katrs no viņiem ir atzīts profesionālis savā nozarē.

Dalīties