Šogad LU fonda mecenātu stipendijas ieguvuši 120 Latvijas Universitātes (LU) un citu Latvijas augstskolu studenti, tostarp septiņi Datorikas fakultātes (DF) studenti. Lepojamies ar DF studentiem un vēlam panākumus arī turpmāk!

DF bakalaura studiju programmas 1. kursa studente Līva Eglīte ir ieguvusi mecenātes M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju, bet bakalaura 1. kursa students Krišjānis Alliks ieguvis Kundziņu ģimenes stipendiju.

Galenieku ģimenes stipendiju šogad ieguvis DF 4. kursa students Dmitrijs Voronovs.

Mecenāta "Mikrotīkls" izveidoto Izcilības stipendiju bioinformātikā ieguvuši divi DF maģistrantūras studenti – Jana Buša un Edgars Liepa.  

Savukārt Alfrēda Raistera piemiņas stipendiju šogad ieguvuši DF maģistrantūras studenti Andis Draguns un Emīls Ozoliņš.

Stipendijas nes sev līdzi arī idejas un cerības par nākotnes iespējām, turpmākajiem izcilajiem sasniegumiem un bagātīgu pienesumu sabiedrības labā. Ar katru gadu Latvijas Universitātes un LU fonda mecenātu loks paplašinās – tā ir ne tikai filantropija, bet arī nozīmīgs novērtējums kopīgajam darbam.

Ziedot – darbības vārds, kas apzīmē filantropiju, mūsu gatavību dot, palīdzēt viens otram, vārds, kas uzsver šī procesa un šīs darbības dziļāko jēgu. LU fonda valdes priekšsēdētājs prof. emer. Ivars Lācis uzsver, cik ļoti spējīgāki un gudrāki studenti un jaunie pētnieki ir kļuvuši, pateicoties mecenātu un ziedotāju labvēlībai, cik lielā mērā LU fonds ir attīstījies un cik daudz ir pieaudzis stipendiātu skaits, salīdzinot ar tā pirmsākumiem 2001. gadā.

Lepojamies ar katru stipendiātu un vēlam veiksmes jaunajā mācību gadā! Pateicamies arī katram mecenātam, kas palīdz atbalstīt jaunos studentus!

____________________

Par LU fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

Dalīties