2022. gada 23. janvārī 85 gadu jubileju atzīmēja Latvijas Universitātes profesors, LZA akadēmiķis, LUMII Sistēmu modelēšanas un programmatūras tehnoloģiju laboratorijas vadošais pētnieks Jānis Visvaldis Bārzdiņš. No sirds sveicam profesoru jubilejā!

Jānis Visvaldis Bārzdiņš ir izcils, starptautiski atzīts speciālists gan teorētiskajā, gan praktiskajā datorzinātnē, viens no datorzinātņu un informācijas tehnoloģiju skolas pamatlicējiem Latvijā, kurš devis neatsveramu ieguldījumu gan Latvijas zinātnē, gan Latvijas zinātnes atpazīstamībai pasaulē.

Zinātnē prof. Bārzdiņš darbojās jau kopš 1959. gada un viņa pētnieciskā darba galvenās jomas ir: algoritmu teorija, matemātiskā kibernētika, programmu automātiskā sintēze un testēšana, sarežģītu sistēmu modelēšanas metodes, valodas un rīki. Viņa zinātniskās publikācijas tiek starptautiski citētas jau teju 50 gadus.

Profesors Jānis Visvaldis Bārzdiņš ir saņēmis daudz atzinību un apbalvojumu par savu izcilo ieguldījumu Latvijas datorzinātnē, tostarp Triju Zvaigžņu ordeni, Eižena Āriņa balvu un LZA Lielo medaļu.

Dalīties