Līdz 29. septembrim studenti ir aicināti pieteikties studentu inovāciju grantu programmai DEMOLA.

DEMOLA Latvia ir starptautiska inovāciju platforma un 2022. gada rudens sezonā piedāvā studentiem izstrādāt inovatīvus risinājumus gan dažādu Latvijas uzņēmumu piedāvātajiem izaicinājumiem, gan atvērtiem izaicinājumiem par nākotnes tendencēm.

2022. gada rudens sezonā studenti, darbojoties starpdisciplinārās, starptautiskās komandas, risinās dažādus gan industrijas, gan pašas Demola Latvia un Latvijas Jūras akadēmijas piedāvātus izaicinājumus, piemēram, par jūrniecības un jūrnieka profesijas nākotni, dūņu apstrādi dzeramā ūdens sagatavošanas procesā, nekustamā īpašuma digitālu pārraudzību un nākotnes tendencēm universitātēs un STEM izglītībā.

Programmai var pieteikties studenti no jebkuras studiju programmas un Latvijas augstskolas. Programma ilgst 4 mēnešus, un tā ir sadalīta sezonās, kas notiek divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Par dalību projektā studenti var saņemt ikmēneša stipendiju 200 līdz 228 EUR apmērā un ir pieejams atbalsta fonds idejas izstrādei līdz 2500 EUR apmērā. Tāpat studentiem tiek sniegts mentoru un RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas ekspertu atbalsts.

2022. gada rudens sezonā tiek piedāvāts risināt astoņus dažādu jomu izaicinājumus:

  1. The future of STEM education in Latvia
  2. Alternative solutions for the use of sludge
  3. Future scenarios for universities
  4. How will artificial intelligence shape the future of creative industries?
  5. Digital real estate monitoring
  6. Dehydration process improvement of sludge resulting from the drinking water preparation process
  7. The future of maritime transportation until 2050
  8. The profession of a sailor in 2050

«Demola Latvia» ir viena no RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas īstenotās vērienīgās programmas «Inovāciju granti jūrniecībā studējošajiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/006 «Inovāciju granti jūrniecības nozarē studējošajiem») aktivitātēm. RTU šo aktivitāti īsteno kopš 2019. gada (no 2019. gada līdz 2022. gadam projekta “RTU inovāciju granti studentiem” ietvaros), lai attīstītu studentos inovatīvo domāšanu, jaunradi un uzņēmējspējas.

Plašāka informācija

Dalīties