Testers Challenge ir programmatūras kvalitātes nodrošināšanas jomas izaicinājums, kas aicina ikvienu pārbaudīt savas spējas atrast kļumes dotajā vietnē laikā no 30.09.2022. līdz 10.10.2022.

Izaicinājums sastāv no vairākiem uzdevumiem, kas iedalīti 3 posmos ar atšķirīga līmeņa sarežģītību. Katrā uzdevumā izaicinājuma dalībniekam jāatrod programmatūras kļūme, kura novedīs līdz 8 ciparu skaitlim, kas darbosies kā atslēga nākamajam uzdevumam. Uzdevumiem nav laika ierobežojuma.

Izaicinājuma uzvarētāji tiks paziņoti 13.10.2022.

Lai gan uzdevumu atrisināšanai zināšanas IT jomā būtu noderīgas, jebkurš var izmēģināt savas prasmes un spēju programmatūras kļūdu meklēšanā.

Dalība izaicinājumā ir bez maksas. Tiem 5 dalībniekiem, kas pirmie būs veiksmīgi atrisinājuši visus uzdevumus, tiks piešķirtas balvas un viņi tiks atzīti par izaicinājumua uzvarētājiem. Izaicinājuma balvas ir:

  • "WooJer vest" - viena no jaunākajām VR tehnoloģijām, veste, kas filmu, mūzikas un video spēļu baudīšanu pasniedz vēl nebijušā līmenī;
  • "EcoFlow Mini" portatīvā uzlādes stacija;
  • "Äike T" elektriskais skūteris;
  • "Nothing Phone" pirmais oglekļa neitrāls viedtālrunis;
  • "Powerwatch 2" viedpulkstenis, kuru tik pat kā nav nepieciešams lādēt, jo tas sevis darbināšanai izmanto ķermeņa radīto siltumu un saules enerģiju;
  • "Azeron Cyborg keypad" nākamās paaudzes datorspēļu tastatūra.

Katrs uzdevums izveidots ar mērķi pēc iespējas vairāk atdarināt reāli iespējamu vietnes kļūdu, ko būtu jāspēj piefiksēt izcilākajam programmatūras kvalitātes nodrošinātājam. Uzdevumi ir izstrādāti rūpīgi, lai izaicinātu ikviena dalībnieka loģisko domāšanu un tehniskās prasmes, tāpēc rast risinājumu noteikti nebūs viegli, bet viennozīmīgi liks aizrauties procesā.

Vairāk par Testers Challenge noteikumiem un citām detaļām iespējams uzzināt šeit.

Dalīties