19. novembrī 80 pilsētās un 40 valstīs vienlaikus notiks starptautisks 24 stundu hakatons “Act in Space”, kurā aicināti piedalīties arī dalībnieki no Latvijas - tehnoloģiju entuziasti, studenti, uzņēmēji un ikviens interesents.

Kas?

Starptautiskais “ActinSpace”, hakatons, kas vienlaikus norisinās 67 pilsētās, 35 valstīs, tai skaitā Rīgā no 19. līdz 20.novembrim.
Galvenā balva Latvijas posma uzvarētājam doties uz starptautisko finālu Francijā, Kannās, braucienu nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija, lai cīnītos par galveno balvu – ZeroAirG bezsvara lidojumu. Ar šo gaisa kuģi trenējas arī Eiropas kosmosa aģentūras astronauti!

Kāpēc?

Tā vienlaikus ir iespēja likt lietā savas iegūtās zināšanas praktiski, izveidot protouzņēmumu, satikt starptautiskos industrijas ekspertus, piesaistīt finansējumu un tā joprojām.

Kas jādara?

Satelīts gluži nav jāuzbūvē, taču uzdevums ir demonstrēt labu konceptu ar biznesa modeli un potenciālu. Ideālā gadījumā komandas, var sagatavot arī strādājošu prototipu, taču tas nav obligāti.

Jāiepazīstas ar konkursu: actinspace.org/country/latvia

Līdz 16. novembrim jāreģistrējas: actinspace.org/register

Līdz 19. novembrim jāizvēlas viens no 30 uzdevumiem, ko komanda risinās 24 stundās – par uzdevumiem var lasīt šeit https://www.actinspace.org/challenges.

! Aicinām ņemt vērā! Komandas biedrus var piesaistīt no citām augstskolām (var nebūt arī studenti), kā arī var reģistrēties arī tad, ja nav komandas biedru un tos atrast ActinSpace Slack kanālā, kuram būs piekļuve pēc reģistrēšanās hakatonam.

Pasākuma darba valoda – angļu.

Tāpat efektīvākam darbam tomēr aicinām komandas pilnā sastāvā strādāt klātienē. Atsevišķi komandas biedri var pieslēgties attālināti, taču par šo saslēgumu tad ir jārūpējas komandām pašām.

Plašāka informācija par hakatonu: https://www.actinspace/country/latvia

Hakatonu jau piekto reizi organizē Francijas Kosmosa aģentūra (CNES) sadarbībā ar EKA Solutions un tās biznesa inkubatoru tīklu. Pasākumu atbalsta arī tādi globāli uzņēmumi kā “Airbus” un “AirZero G”. Latvijas pasākuma organizatori ir LAIK, LIAA, Rīgas Tehniskā Universitāte un tās Aeronautikas institūts, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī “Commercialization Reactor”.

Finansējums aktvitiātei Latvijā tiek piešķirts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Inovāciju motivācijas programma" (projekta nr. 1.2.2.2/16/I/001).

Dalīties