Studiju festivāls skolēniem “L’Universs” būs iespēja atklāt Latvijas Universitātes (LU) daudzpusību, iepazīstot Universitātes “universu” un visu, kas to veido – studijas, ārpusstudiju iespējas, iestāšanās aktualitātes, stipendijas, karjeras iespējas, studiju vidi, eksperimentus moderni aprīkotajās laboratorijās, zinātnieku atklājumus, izglītojoši atraktīvas aktivitātes u.c. Tas viss jau drīzumā – 3. un 4. martā LU Akadēmiskajā centrā.

Festivālā būs iespējams satikt DF studentus un aprunāties par studiju iespējām un ārpusstudiju dzīvi. Visas dienas garumā varēs izbaudīt virtuālo realitāti, uzvelkot VR brilles, pierādīt sevi dejā, uzspēlējot datoriķu iecienīto “Just dance” spēli, un parādīt savas atmiņas un atjautības spējas, saliekot datora tastatūru. Interesentiem būs iespēja arī satikt izstrādātāju brīvā dabā un gūt priekšstatu, ko ikdienā dara programmētāji. Savukārt, sestdienā visiem interesentiem ir iespēja apmeklēt virtuālā asistenta izstrādes praktisko darbnīcu (darbnīcas ilgums 2 h, sākuma laiks plkst. 11:00 un 14:00).

DF studentus varēs satikt Zinātņu mājā, 2. stāvā (206. un 208. auditorijā)

Aktivitātes DF zonā:

  • Dejo ar datoriķi - pierādi sevi dejā, uzspēlējot datoriķu iecienīto “Just dance” spēli, izmantojot kustības sensoru tehnoloģiju Kinect.
  • Virtualitāte - izbaudi virtuālo realitāti, uzvelkot VR brilles!
  • Izstrādātājs brīvā dabā - iespēja novērot mājaslapas projekta izstrādes procesu un uzdot jautājums par tā sastādīšanu, pienākumu sadali un uzdevumu organizāciju, kā arī izmantotajām tehnoloģijām un nepieciešamajām zināšanām.
  • Spiedpogu plakandēlis - pārbaudi savas zināšanas par QWERTY izkārtojuma taustiņiem, saliekot izjaukto tastatūru.
  • Datoriķa memuāri - pārbaudi savas ātrrakstīšanas spējas!
  • Izveido savu virtuālo asistentu! (darbnīca) -  šajā darbnīcā Tu apgūsi virtuālo asistentu jeb čatbotu dizaina un izstrādes pamatus, izmantojot Low-Code platformu Cognigy. Darbnīca notiks sestdien, 4. martā, plkst. 11:00 un 14:00. Darbnīcas ilgums – 2 stundas.
  • Uzlauz mājaslapu – iespēja veikt SQL injekcijas uzbrukumu drošā vidē, lai iepazītu ievainojamības praktisko izpausmi un apgūtu tās novēršanas iespējas.

Visa festivāla programma

Dalīties